Het onzichtbare zichtbaar maken

Verdiepingsworkshop: invloed en structurele verandering door systeemdenken

Ieder mens en iedere organisatie is onderworpen aan de krachtige invloed van structuren en patronen. Die patronen en structuren hebben we zelf geschapen, maar we hebben er ook regelmatig last van en blijven ons erover verbazen dat we steeds in dezelfde valkuil trappen of voor dezelfde problemen komen te staan. Voor de meesten van ons zijn de structuren, waarin ons handelen zich afspeelt, onzichtbaar. Ben je benieuwd wat systeemdenken is en wat het je kan opleveren? Ben je soms verbaasd over de dynamiek tussen oorzaak en gevolg? Wil je op de juiste moment de juiste invloed uitoefenen? Wil je structurele verandering bewerkstelligen?

In deze workshop gaan we in op de definitie van systemen en de toegevoegde waarde van systeemdenken. Wij staan stil bij de ‘hulpmiddelen’ die je nodig hebt om de taal van systeemdenken te gaan begrijpen en spreken zoals variabelen, schakels, feedbackloops en vertragingen. Invloeden werken altijd in cirkels, niet in rechte lijnen. Iedere cirkel vertelt een verhaal. Door de paden van de beïnvloeding te volgen, krijg je de steeds weerkerende patronen te zien die de situatie beter of slechter maken. Je moet het ‘verhaal’ leren zien: hoe de structuur een bepaald gedragspatroon creëert en hoe dat patroon beïnvloed kan worden.

Wanneer: najaar 2018
Tijdsinvestering: 10.00 – 16.30 uur
Aantal deelnemers: max. 10
Kosten: € 145,00 voor particulieren en € 290,00 voor (eenmans)bedrijven (incl. 21% BTW, materiaal, lunch en versnaperingen)

Voor wie? Voor jou?

Voor iedereen die het onzichtbare zichtbaar wil maken, die wil leren om patronen in het dagelijks leven te herkennen, die geïnteresseerd is in de achtergronden van bepaald gedrag en die zijn of haar blikveld wil verruimen.

Resultaat

Na afloop van de workshop:

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de workshop door een mail te sturen naar aanmelden@instituutvooreffect.nl. In de mail vermeld je dat je gebruik wil maken van de verdiepingsworkshop persoonlijke ontwikkelingje naamtelefoonnummer, de gewenste datum en of je als particulier of via jouw werkgever gaat deelnemen. Je ontvangt van ons altijd een bevestigingsmail.