header-dijk

Leiderschapsontwikkeling

Leiderschap begint bij persoonlijk leiderschap; jouw persoonlijke waarden, overtuigingen, kenmerken en motieven zijn van invloed op jouw leiding geven. Om te groeien als manager heb je een stevige basis nodig; vanuit daar ontstaat effectief leiderschap.

Wil je in kaart brengen hoe jij met jouw unieke talenten en leiderschapsvaardigheden kunt bijdragen aan de ontwikkeling van de medewerkers en de organisatie? Wil je vaardigheden aanscherpen over hoe je de waarden, talenten en ambities van medewerkers vrij kunt maken en vervolgens kunt verbinden met de doelen van de afdeling/organisatie? Wil jij antwoord op de vraag wie je bent en waar je als leider voor staat?

Wij bieden de juiste ondersteuning om je te versterken als leider en van daaruit te werken aan het effectief leidinggeven aan de individuele medewerkers, jouw team en de organisatie. Dit kan aan de hand van

Effect, invloed, impact

Workshop: over persoonlijke thema’s, krachtenvelden, spelers, verborgen agenda’s en regels van het spel

Als leider ben je het instrument, en je werkterrein bestaat uit je team en de organisatie. Je verbindt jouw leiderschapskwaliteiten met de (soms intense) dynamiek van het team en de organisatie. Ieder lid van de organisatie deelt de verantwoordelijk voor de huidige situatie. Dat wil nog niet zeggen dat iedereen dezelfde macht heeft om de situatie te veranderen.

Jouw rol en invloed als leider is groot. Door de juiste houding en beslissingstechniek ben je in staat om de structuur van het systeem te veranderen. Deze workshop laat je zien dat je niet de spelers moet controleren, maar juist de regels van het spel moet veranderen.

Wanneer: najaar 2018
Tijdsinvestering: 9.30 – 16.30 uur (7 uur)
Aantal deelnemers: max. 10
Kosten: € 995,00 (incl. 21% BTW, materiaal, lunch en versnaperingen)

Voor wie? Voor jou?

Deze workshop is voor managers, bestuurders en leidinggevenden. Wie (meer) inzicht willen krijgen in de complexe structuren van hun huidige situatie, de eigen werkelijkheid, en wie willen leren om daar meer invloed op uit te oefenen.

Resultaat

Na afloop van de workshop:

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de workshop door een mail te sturen naar aanmelden@instituutvooreffect.nl. In de mail vermeld  je dat je gebruik wil maken van de workshop leiderschapsontwikkelingje naam, telefoonnummer, je functie, de organisatie waar je werkt en de gewenste datum. Je ontvangt van ons altijd een bevestigingsmail.

Leidinggeven met effect

Verdiepingstraining: jouw rol in het versterken van het menselijk potentieel in de organisatie

Leiding geven is wat anders dan alleen managen. Het betekent o.a. reageren op het gedrag van je medewerkers, aansluiten bij hun kwaliteiten en ambities en hen stimuleren om eigen verantwoordelijkheden te nemen en initiatief te tonen. Maar hoe krijg je ze zo ver?

Het begrijpen van je eigen persoonlijkheid, dynamiek en vooral die van anderen is een voorwaarde voor een goede samenwerking. De training geeft inzicht in jouw eigen rol in het proces. Het reikt strategieën aan voor het adequaat reageren op en aansturen van medewerkers.

Wanneer: najaar 2018
Tijdsinvestering: 3 trainingsdagen (9.30 – 16.30 uur, 7 uur) met een interval van twee weken. Tussentijds maak je huiswerk, met een investering van ca. 8 uur.
Aantal deelnemers: max. 8
Kosten: € 2.750,00 (incl. 21% BTW, materiaal, lunch en versnaperingen)

Voor wie? Voor jou?

Voor iedereen die leiding geeft aan een groep mensen, die zich verder wil verdiepen in de rol van leidinggevende, die het beste uit zichzelf en zijn of haar medewerkers wil halen.

Resultaat

Na afloop van de training:

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de training door een mail te sturen naar aanmelden@instituutvooreffect.nl. In de mail vermeld  je dat je gebruik wil maken van de training leiderschapsontwikkelingje naam, telefoonnummer, je functie en de organisatie waar je werkt. Je ontvangt van ons altijd een bevestigingsmail.

Op weg naar verbindend leiderschap

Ontwikkeltraject op maat: ontwikkel jouw effectief leiderschap

Leiderschap kun je ontwikkelen. Daarom is het belangrijk dat iedere leider weet welke kwaliteiten hij in zich heeft. En dat hij weet welke kwaliteiten hij wanneer moet inzetten. Pas dan spreken we van effectief leiderschap. In het ontwikkeltraject verhelder je jouw vragen rond leiderschap en persoonlijke groei, waardoor je als manager én persoon effectiever en krachtiger wordt. Van daaruit ga je werken aan het effectief leidinggeven aan de individuele medewerker, het team en de organisatie.

Het ontwikkeltraject is maatwerk; jouw vragen bepalen de focus. In een persoonlijk gesprek bespreek je de leerdoelen die passen bij jouw situatie, ambities en uitdagingen. Van daaruit gaan we werken aan meer inzicht en persoonlijke groei.

Dit traject kan ook op maat worden aangeboden voor een groep leidinggevenden, een managementteam, een Raad van Bestuur etc.

Kosten: variabel – afhankelijk van de vraag, de uitgangssituatie en het doel van het traject.

Voor wie? Voor jou?

Voor leiders die toe zijn aan een verdieping, die helderheid willen krijgen op hun eigen vragen rondom leiderschap en persoonlijke groei, die open staan voor feedback en gecoacht willen worden, zowel op individueel als op groepsniveau. Leiders die inzicht en handvaten nodig hebben om het beste uit zichzelf, het team en de organisatie te halen.

Resultaat

Tijdens dit traject:

Wat vraagt het van je?

Bereidheid om op onderzoek te gaan naar de achtergronden en diepere lagen in jezelf, de wil om iets te veranderen aan de bestaande situatie, een open houding, reflectievermogen en je dient om te kunnen gaan met feedback.

Doorlooptijd

De doorlooptijd van dit traject is afhankelijk van de vraag en behoefte die er zijn. Wij plannen altijd eerst een afspraak om kennis te maken en samen het doel van het traject te bepalen. Op grond daarvan ontwerpen we een traject op maat en leggen dat voor. Na goedkeuring worden afspraken gemaakt voor de precieze invulling van het traject. Aan het einde van het traject vindt er een evaluatiegesprek plaats.

Aanmelden

Als je geïnteresseerd bent in een ontwikkeltraject op maat, neem dan contact op via de mail aanmelden@instituutvooreffect.nl of de telefoon 06-45190178. We gaan dan samen bekijken wat jouw uitgangspositie is en welke mogelijkheden er zijn. Kijk ook onder de maatwerktrajecten voor de andere vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning.

Maatwerk

Het Instituut voor Effect adviseert en begeleidt leidinggevenden, managers en bestuurders bij de ontwikkeling van hun leiderschapskwaliteiten. Afhankelijk van de wensen en behoeften van de opdrachtgever bieden wij leiderschaps- en management development programma’s aan die afgestemd zijn op de specifieke vraag en context. Daarnaast bieden wij ook persoonlijke begeleiding en coaching op maat aan.

Door middel van Het Dilemmagesprek proberen we antwoorden te vinden op vragen als: Wat betekent leidinggeven voor jou? Wat zijn je drijfveren en wat is jouw visie? Met welke dilemma’s heb je te maken? Hoe kun je daarmee (leren) omgaan? Het gaat om een ongedwongen, vrij van verdere verplichtingen, diepgaand gesprek.

Meer informatie hierover vind je op deze pagina: Het Dilemmagesprek.