header-bloem

Persoonlijke Ontwikkeling

De vraag naar persoonlijke ontwikkeling groeit. Mensen zijn druk met het werk, het gezin, de sociale verplichtingen en het voldoen aan verwachtingen van anderen.

We nemen te weinig tijd voor onszelf en vragen zoals: Wie ben ik eigenlijk en wie wil ik zijn? Waar ben ik goed in en maak ik maximaal gebruik van mijn talenten? Waar kom ik  vandaan en hoe komt het dat ik steeds in dezelfde valkuil trap? Wat wil ik daadwerkelijk bereiken en wat houdt me tegen?

Wij kunnen je helpen om antwoord te geven op deze vragen. Dit kan aan de hand van:

Nieuwsgierig? Lees meer over de verschillende trajecten hieronder.

Proeverij voor Effect

Introductiemiddag: een middag die je bij zal blijven

Tijdens de Proeverij voor Effect maak je op een laagdrempelige en informele wijze kennis met het Instituut voor Effect. In één middag krijg je op een aangename manier inzicht in hoe je als persoon in elkaar zit, inzicht in je gedrag en in eventuele valkuilen die daaruit voortvloeien. Daarnaast snap je beter hoe processen binnen teams en organisaties verlopen en waar de hefboom voor verandering zit. Met als resultaat enkele eyeopeners, handvaten en een dosis stimulans om hier mee aan de slag te gaan.

Naast het verschaffen van nieuwe inzichten op het gebied (en het ontstaan) van gedrag, zetten we vooral in op het opnieuw leren kijken naar dingen, het ontdekken van nieuwe mogelijkheden en het interpreteren van ervaringen op een andere, misschien wel nieuwe manier. Verbinding is een begrip wat centraal staat tijdens de belevenismiddag.

Je ontvangt van ons een goodiebag met associaties die je aan deze beleving helpen herinneren. Zo bepaal je zelf de koers voor een verder verloop van deze middag.

Wanneer: najaar 2018 (Nijmegen)
Tijdsinvestering: 4 uur
Aantal deelnemers: max. 10
Kosten: € 65,00  voor particulieren en € 130,00 voor (eenmans)bedrijven(incl. 21% BTW, materiaal en versnaperingen)

Voor wie? Voor jou?

Voor iedereen die benieuwd is naar andere invalshoeken die bepaald gedrag verklaren, beter zichzelf en anderen wil leren begrijpen en aan structurele verandering toe is.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor deze middag door een mail te sturen naar aanmelden@instituutvooreffect.nl. In de mail vermeld je dat je gebruik wil maken van de Proeverij voor Effect, je naam, telefoonnummer, de gewenste datum en of je als particulier of via jouw werkgever/eigen bedrijf deelneemt. Je ontvangt van ons altijd een bevestigingsmail.

Bij de Proeverij voor Effect werken we met waardebepaling achteraf. Het staat iedereen vrij om een extra bijdrage te geven in geld of op een andere manier. Hoe dit precies werkt ervaar je tijdens de middag.

Het onzichtbare zichtbaar maken

Verdiepingsworkshop: invloed en structurele verandering door systeemdenken

Ieder mens en iedere organisatie is onderworpen aan de krachtige invloed van structuren en patronen. Die patronen en structuren hebben we zelf geschapen, maar we hebben er ook regelmatig last van en blijven ons erover verbazen dat we steeds in dezelfde valkuil trappen of voor dezelfde problemen komen te staan. Voor de meesten van ons zijn de structuren, waarin ons handelen zich afspeelt, onzichtbaar. Ben je benieuwd wat systeemdenken is en wat het je kan opleveren? Ben je soms verbaasd over de dynamiek tussen oorzaak en gevolg? Wil je op de juiste moment de juiste invloed uitoefenen? Wil je structurele verandering bewerkstelligen?

In deze workshop gaan we in op de definitie van systemen en de toegevoegde waarde van systeemdenken. Wij staan stil bij de ‘hulpmiddelen’ die je nodig hebt om de taal van systeemdenken te gaan begrijpen en spreken zoals variabelen, schakels, feedbackloops en vertragingen. Invloeden werken altijd in cirkels, niet in rechte lijnen. Iedere cirkel vertelt een verhaal. Door de paden van de beïnvloeding te volgen, krijg je de steeds weerkerende patronen te zien die de situatie beter of slechter maken. Je moet het ‘verhaal’ leren zien: hoe de structuur een bepaald gedragspatroon creëert en hoe dat patroon beïnvloed kan worden.

Wanneer: najaar 2018
Tijdsinvestering: 10.00 – 16.30 uur
Aantal deelnemers: max. 10
Kosten: € 145,00 voor particulieren en € 290,00 voor (eenmans)bedrijven (incl. 21% BTW, materiaal, lunch en versnaperingen)

Voor wie? Voor jou?

Voor iedereen die het onzichtbare zichtbaar wil maken, die wil leren om patronen in het dagelijks leven te herkennen, die geïnteresseerd is in de achtergronden van bepaald gedrag en die zijn of haar blikveld wil verruimen.

Resultaat

Na afloop van de workshop:

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de workshop door een mail te sturen naar aanmelden@instituutvooreffect.nl. In de mail vermeld je dat je gebruik wil maken van de verdiepingsworkshop persoonlijke ontwikkelingje naamtelefoonnummer, de gewenste datum en of je als particulier of via jouw werkgever gaat deelnemen. Je ontvangt van ons altijd een bevestigingsmail.

Op een kruispunt in mijn (werk)leven

Ontwikkeltraject op maat: het effect van bezinning en in beweging komen

Iedereen herkent het wel; je weet even niet welke kant je op wilt met jouw leven of werk. Je weet niet waar je nu staat, waar je nou echt goed in bent, wat jouw drijfveren zijn en hoe je in beweging moet komen. Je staat als het ware op een kruispunt in je leven. Hoogste tijd om sturing te geven aan jouw persoonlijke ontwikkeling!

Dit traject zet jou terug in je eigen kracht en helpt je jouw leven en/of loopbaan weer in eigen handen te nemen. Het is op maat gemaakt, jouw vragen bepalen de focus. Het verloop van het traject verschilt per persoon en kan onder meer bestaan uit biografiewerk, het ontdekken van jouw patronen en manier van communiceren, het vaststellen van de mogelijkheden/ambities, het opstellen van een actueel persoonlijk (competentie)profiel en het maken van een ontwikkelplan. Vanuit deze inzichten kom je in beweging en ben je in staat om, resultaatgericht, vorm te geven aan jouw verdere leven en loopbaan.

Kosten: variabel – afhankelijk van jouw vraag en persoonlijke situatie maken we afspraken over de duur en de kosten.

Voor wie? Voor jou?

Voor iedereen die behoefte heeft aan bezinning, die vastloopt in zijn of haar leven of loopbaan, die niet precies weet wat hij/zij wil, die een zetje nodig heeft om in beweging te komen.

Resultaat

Tijdens dit traject:

Wat vraagt het van je?

Bereidheid om op onderzoek te gaan naar de achtergronden en diepere lagen in jezelf, de wil om iets te veranderen aan de bestaande situatie, een open houding, reflectievermogen en je moet goed om kunnen gaan met feedback.

Doorlooptijd

De doorlooptijd van dit traject is afhankelijk van de vraag die je hebt. Naast een kennismakingsgesprek waarbij we samen het doel van het traject bepalen, maken we afspraken voor de volgende gesprekssessies. Een sessie duurt gemiddeld 2, 5 uur. De gesprekken worden in gezamenlijk overleg gepland. Tussen de gesprekken door dienen huiswerkopdrachten te worden gemaakt. Aan het einde van het traject vindt er een evaluatiegesprek plaats.

Aanmelden

Als je geïnteresseerd bent in een persoonlijk ontwikkeltraject, neem dan contact op via de mail aanmelden@instituutvooreffect.nl of de telefoon 06-45190178. We gaan dan samen bekijken wat jouw uitgangspositie is en welke mogelijkheden er zijn. Kijk ook onder de maatwerktrajecten voor de andere vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning.

Maatwerk

Bij maatwerk denk je al gauw aan een langdurige en kostbare investering. Niets is minder waar. Wij hebben een laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk kennismakingsaanbod op maat ontwikkeld.

Door middel van Het Spiegelgesprek leren wij je om jezelf beter te begrijpen, om inzicht te krijgen in de belemmerende factoren en we helpen je om een verdere koers te bepalen. Denk aan: hulp bij het vinden van de juiste manier voor zelfonderzoek, je een spiegel voorhouden en je stimuleren een antwoord te vinden. Wij geven de tools, je vult ze zelf in. Je doet het voor en met jezelf, maar je doet het zeker niet alleen.

Meer informatie hierover vind je op deze pagina: Het Spiegelgesprek.